Seo teknikleri(arama motoru optimizasyonu) konulu yazı dizisinin 2.’sini anlatacağım sizlere. “Sitemize yazı eklerken hangi kriterlere dikkat etmeliyiz, anahtar kelimelerimizi nasıl kullanmalıyız, yazı uzunluğu nasıl olmalı” gibi kriterleri seo tekniklerine uygun bir şekilde öğreneceğiz.
Öncelikle yazı uzunluğu en az 100 kelime olmalıdır, aksi takdirde Google tarafından spam olarak değerlendirilebilir. Bir kelimede üst sıralara çıkmak istiyorsak o kelime ile ilgili yazıyı mümkün olduğunca uzun yazmalıyız. Fakat okuyucuyu da sıkmamalıyız. Yazınız çok uzun olup, Google’da üst sıralarda çıkabilirsiniz ama bu sefer de okuyucu yazınızın tamamını okumayacaktır ya da en baştan çok uzun olduğunu görüp sitenizden ayrılacaktır. Bu yüzden bu ölçüyü iyi tutturmak gerekir. Konulara göre paragraf paragraf yazmak ve alt başlık kullanmak(gerektiğinde) da faydalı olacaktır. Alt başlığı yazarken, gibi etiketleri kullanırsak, Google bunu göz ardı etmeyecektir.
Üst sırada çıkarmak istediğimiz anahtar kelimemizi başlıkta
, yazıda(bir kaç kez) ve etiketlerde muhakkak kullanmalıyız. Yazı içerisinde, yazının düzenini bozmadan bir çok yerde(abartmadan) kullanmalıyız. Bu kelimelerin bazılarını altı çizili ve kalın yapmalıyız. Çünkü Google sayfaları indexlerken bunlara dikkat ediyor. Bazı anahtar kelimelerimize de sitemizin linkini vermeliyiz. Tabi bu işlemleri her anahtar kelimeye yapmayın. Eğer o anahtar kelimenizle ilgili sitenizde başka bir yazı varsa, o yazıya link vermeniz iyi olacaktır. Eğer konuyla alakası varsa yazınızda ve etiketleriniz de Google kelimesini kullanarak, Google’ın adresine link verebilirsiniz. Anahtar kelimeyi makale içerisinde düzgün bir şekilde kullanmak, seo teknikleri içerisinde en önemlilerinden birisidir diyebiliriz.
Ayrıca yazdığınız her yazıya resim, fotoğraf eklemenizi tavsiye ederim. Hatta resimlerinize sitenizin linkini verebilirsiniz. Mouse imleciyle resmin üzerine geldiğinizde anahtar kelimenizin görünmesini sağlayabilirsiniz(örnek: title=”seo teknikleri”).
Düzgün Türkçe kullanımı da önemlidir seo teknikleri açısından. Size tavsiyem, varsa panelinizden yoksa yazdığınız yazıyı word’e yapıştırarak imla hatalarını kontrol edin. Düzgün cümleler kullanın. Böylelikle okuyucuyu da rahatsız etmemiş olursunuz. Seo teknikleri için makale yapısıyla ilgili yazacaklarım bu kadar. Diğer seo teknikleri(arama motoru optimizasyonu) konulu yazı dizimde görüşmek üzere…
Bu konuyla ilgili diğer yazılar:
Seo Tekniklerinde meta etiketlerinin etkisi
Seo Tekniklerinde backlink
Alexa düşürme taktiği
cok istediğim bir konuydu tşk ederim.
çok açık ve herkesin anlayacağı biçimde anlatmışsınız, teşekkürler.